IZLET VRANJAČA 2018.

Kreirano: Petak, 23 Ožujak 2018
Napisao/la Ratko
jesenje-igre.poletaraca

U subotu 10.03.2018. nakon razdoblja hladnog i kišnog
(snježnog) razdoblja konačno smo dočekali lijepo vrijeme za
izlazak u prirodu.

Opširnije:IZLET VRANJAČA 2018.

DAN 8. I POVRATAK KUĆI- KRAJ ZIMSKE MARJANOVE RAPSODIJE

Kreirano: Srijeda, 10 Siječanj 2018
Napisao/la Administrator

Produženo spavanje nakon lude plesne noći. Marjanovci polako mile put trpezarije a već je 9 sati. Doručak i akcija; pakovanje poleta, zviri- posla za Vitre ko u priči, čišćenje i pranje korištenih prostora. Sve je to odrađeno do ručka. Nakon spize popravljanje nedovršenog, finale i zbor ispred busa. S nama se vjerni prijatelji iz Hledača, na čelu s Lubošom i zlatna Renata koja se više nego brinula o  Marjanovcima. Kako kod njih dolaze i drugi skautski klubovi svojom izjavom- MARJAN JE JEDAN- dala nam je obvezu i nakon naših 10 zajedničkih godina biti još bolji. Na njen upit:"Dolazite i dogodine?" dobila je gromoglasno i jednoglasno "Dolazimo !!!". Nakon družinskih pokliča i tradicionalnog Marjan-more krenuli smo put kuće.

Opširnije:DAN 8. I POVRATAK KUĆI- KRAJ ZIMSKE MARJANOVE RAPSODIJE

Zimovanje - DAN 7.

Kreirano: Utorak, 09 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Zadnji dan u hostelu je započeo izlaskom na livadu. Imali smo tjelovjezbu, igrali fliper, krilomet i otimanje marama. Popodne opet bazen, a odma nakon večere, proslava Marjanovog 62. rodendana. SRETAN NAM RODENDAN JOS JEDNOM! Pridružili su nam se naši prijatelji iz Hledača i još jednom smo uz rodendan proslavili 10. godina prijateljstva sa Hledačima. Započeli smo Kosorovim i Luboševim govorom. Razmijenili su se pokloni i zahvalnice domaćinima, a onda dodjeljivanje nagrada i pohvalnica. Vice je započeo sa ozbiljnijim diplomama pa su je Nikola Drašković, Kosor, Aldo i Goran Gajić dobili kao ljudi bez kojih ovo zimovanje nebi bilo moguće.

Opširnije:Zimovanje - DAN 7.

Zimovanje - DAN 6.

Kreirano: Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Nakon doručka, imali smo turnire u stolnom tenisu i biljaru.

Turnir u stolnom tenisu su organizirali Frane i Jovan, a u biljaru Goran i Lara. Dobili smo naše pobjednike koji će nagrade dobiti sutra na proslavi Marjanovog 62. rođendana. Nakon ručka, Vile i Zviri su sa Franom i menom učili elemente topografske karte i kako se snaći na njoj. Naravno za neke je ovo bila rutina, ali ostali su se super snašli. Nakon toga tipično popodne na bazenu, a nakon večere smo pogledali još jedan film.

Opširnije:Zimovanje - DAN 6.

SRETAN NAM ROĐENDAN!!!!

Kreirano: Nedjelja, 07 Siječanj 2018
Napisao/la Alen
logor-kamanje-deseti-dan
 
Sretan nam 62. rođendan =))))

Zimovanje - DAN 5.

Kreirano: Nedjelja, 07 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Probudili smo se kasnije nego inače, svi tužni šta nema sniga i ne možemo skijat. 

Danas je vrime za izlet. Nakon doručka obukli smo se, ne u ski odijela, i zaputili u mjesto Šumperk. Tamo nas je dočekala Lada iz Šumperka koja nas je provela svugdi. Prvo smo otišli u Muzej gdje smo vidjeli preparirane životinje, razne slike, skulpture i sve drugo što se pronalazi u muzejima. Naravno, potpisali smo se u knjigu posjetitelja. Uslijedia je obilazak grada. Na glavnom trgu i još nekim mistima po gradu smo igrali igre poput Ponyja. Došli smo do dječjeg parka, malo odmorili i zabavili se pa se uputili do restorana Istria u kojem smo ručali. Kada smo stigli natrag u hostel, Vile i Vučići su išli na bazen, a Zviri iza njih. Nakon večere smo opet gledali film, ali ovaj put Guardians of the galaxy. 

Opširnije:Zimovanje - DAN 5.

Zimovanje - DAN 4.

Kreirano: Subota, 06 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Ovo jutro smo imali mali nesporazum pa su se dica probudila pola sata ranije nego potrebno, ali nema veze. Ovako su imali više vrimena za spremanje. 

Na skijalište smo stigli ranije nego jučer i u manjem broju. Ovaj put su na skijanje išli samo oni koji su želili, a kako smo pretpostavljali, snig se počea topit. Danas smo testirali svoje skijaške vještine i otišli na težu stazu. Vitri, zajedno sa nekim starim skijašima iz Vučića i Zviri, su se žičarom penjali do vrha staze koja je vrludala kroz šumu i svi smo uživali, kako u skijanju, tako i u ljepoti prirode. Želimo samo pohvaliti Vesnu, Marjetu, Sandi, Roka Omrčena i Ivana Rajkovića koji su proskijali i Vanju i Gorana koji su savladali snowboarding, a oni koji ove godine nisu proskijali, želimo im poručiti da nastave samo hrabro i da će biti još prilika. Nažalost, sa skijališta nas je potjerala kiša. 

Opširnije:Zimovanje - DAN 4.

Zimovanje - DAN 3.

Kreirano: Petak, 05 Siječanj 2018
Napisao/la Antea

Nakon uobičajenog početka dana, krenili smo se spremat za skijanje.

Nažalost, zatoplilo je i nema dovoljno sniga, a ovo šta je tu se topi pa smo stavili opremu u bus i zaputili se na malo dalje skijaliste. Putem smo vidjeli srne, konje i zečeve i svi su se oduševili. Na skijalište smo stigli oko 10.30h i ostali punih 5 sati. Napravili smo samo jednu pauzu i to onu za ručak. Bravo svim „neskijašima” koji su postali skijaši. Vučići su iznenadili ne samo sebe, nego i nas, sa novim vještinama koje su tako brzo usvojili. Kad smo se vratili u hostel, Vile i Vučići su se spremili za bazen, a Zviri su imali bazen za sebe nakon večere i opet smo se izguštali. Svi ka da žive za taj bazen...

Opširnije:Zimovanje - DAN 3.

Zimovanje - DAN 2.

Kreirano: Četvrtak, 04 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Dan je započeo buđenjem u 7.30h zbog kojeg nitko bije bio zadovoljan.

Nakon doručka svaka družina je imala radionice sa svojim vodnicima. Dok su Vile i Zviri učili čvorove, Vučići su crtali snijeg i izrađivali pahulje od papira pa nam je baš u tom trenutku počea padat gusti snijeg. Dina viruje da su ga oni prizvali... Ubrzo je došla oprema, a s njom i tegobe oblačenja panca i skija. Svi smo bili oduševljeni snigom koji pada pa umisto da smo se nakon provjere opreme vratili u hostel, ostali smo se zabavljat na snigu. Vučići su sa Dinom napravili snjegovića, Vile i Zviri su se grudale, a neki Vitri otišli u sniježno razgledavanje okolice hostela. Nakon poslijepodnevnog odmora, „neskijaši” su stali na skije, a oni malo iskusniji su ih podučavali. 

Opširnije:Zimovanje - DAN 2.

Zimovanje - DAN 1.

Kreirano: Srijeda, 03 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Putovanje i prvi dan naše nove avanture počelo je velikim međusobnim čestitkama za Novu godinu, a zatim i mahanjem roditeljima na odlasku.

U bus su se smjestile dvije Vile, osam  Zviri, devet Vučića, jedanaest Vitara, Kosor i Nikola zajedno sa još nekim odraslima i naši Pino i Goran. Usput smo skupili Jakova, Viga i našeg zagorca Karla. Put je prošao mirno i većina nas se dobro naspavala nakon šta se ugasila muzika. Kada smo došli u naš slatki, mali hostel i dobro  doručkovali  odma smo se smistili po sobama. Do ručka smo imali slobodno vrime koje su neki iskoristili za nadoknadit san, a neki za igru. Od kad smo došli dočeka nas je snig pa je pada skoro cili dan... tu i tamo malo mišano sa kišon. 

Opširnije:Zimovanje - DAN 1.

Pozdrav iz Heroltica

Kreirano: Utorak, 02 Siječanj 2018
Napisao/la Puje

Dragi roditelji,

nakon duge vožnje uspješno smo stigli do našeg odredišta. U busu su se neki naspavali manje, neki više pa sad slijedi jedan mali odmor.

Sve je prošlo bez komplikacija. Čujemo se dalje preko naše stranice.