Rafting na Cetini

Kreirano: Petak, 27 Rujan 2013

 

rafting na cetini

Već tradicionalno prvi izlet u novoj sezoni napravi smo na rijeci Cetini. Na izletu u nedjelju 15.09. skupilo se 25 Marjanovaca željnih avanture. Autobusom preko Gata do Pavića mosta gdje nas je dočekao domaćin raftinga Srećko. Nakon presvlačenja i „naoružavanja“ opremom podijeli smo se po čamcima. Vice sa Zvirima, Ratko sa Vilama, a Nikola s Vučićima pojačani sa par Vila. Uživali smo na rijeci, prskali se, kupali i skakali sa stijena =). Nakon tri sata veslanja stigli smo do Radmanovih mlinica gdje smo se presvukli i nakon kratkog odmora krenuli preko Omiša do Splita. Hvala našem domaćinu Srećku i roditeljima koji su išli s nama te nam omogućili ludu zabavu.

Već po staroj tradiciji izviđači iz Skautskog kluba " Marjan " svoju izviđačku godinu započinju raftingom na Cetini kod svog domaćina Srećka Škarice iz "Cetina-rafta" sa Slimena.

Hrabri  mali izviđači uživali su  u brzaciam Cetine, slapovima, pritokama i nedirnutoj prirodi koja ih je okruživala tijekom plova.

Pogled na TISNIE STINE  na kojima se prije nekih 40 godina snimao poznati film Winetu do vrhunca oraspoložio je Marjanovce koji su tu dobili priliku pokazati sva svoja znanja i vještine skačući s osam metarske stijene u bistru Cetinu.

Inače, Cetina i selo Slime nisu nepoznanica ovim izviđačima. Prirodne ljepote Cetine i njenog okružja česte su im destinacije za izlete i bivake, a od pomoći su i kod organizacije " Ivanjskih večeri " koje svake godine organizira Športsko kulturno- umjetničko društvo " Slime " na dan svog zaštitnika sv. Ivana krstitelja.

Da bi ste mogli uživati u prirodnim ljepotama, ne morate ići daleko, skoknite i Vi do Cetine.

...nije to zato što Cetinu volim ali ovakvog grada još nisam vidio, Bože moj- Cetina!", gledajući je s brežuljka  zapisao je na kamenu pjesnik Josip Pupačić, rođeni slimenjanin.

 

 

FOTO GALERIJA: