ZAVRŠEN SEDMI SKAUTSKI KUP SV. DUJE

Kreirano: Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 Napisao/la Kosor
zavrsen-sedmi-skautski-kup-sv-duje

Kup sv. Duje i ove godine ostaje u gradu pod Marjanom
Već sedmu godinu za redom Skautski klub " Marjan " u čast zaštitnika svoga grada organizira izviđački višeboj pod nazivom "Kup svetog Duje ", koji je ove godine okupio preko 150 izviđača iz cijele Hrvatske, najavivši skorašnju veliku gradsku feštu.
Ove godine domaćin im je bila Žrnovnica koja je rado otvorila vrata skautima, željna novih događanja u svom mjestu, poglavito onim posvećenim mlađim generacijama.
Dva dana djeca su se natjecala u izviđačkim vještinama uz rijeku Žrnovnicu, te uživali u igri, pjesmi i zajedničkom druženju.
U nedjelju, zadnji dan višeboja podjeljene su zahvalnice svima, a najboljima uručeni su pehari i prigodni pokloni.

Iste su uručili predsjednik Skutskog kluba " Marjan " Denis Vukušić- Dena, načelnik "Marjana", Ratko Štefek, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske gosp. Željko Roglić- Klodi, a posbebne pozdrave nazočnima uputila je ravnateljica OŠ " Žrnovnica ", gđa. Matija Šitum.
Ovogodišnji prvaci su ekipa " Morževi " -SK " Marjan", drugoplasirana je ekipa " Lav " - SK " Split ", a treća je ekipa    " Pande " iz SK " Marjan ", sve iz Splita.
Sudionici  i organizatori zahvalili su Županiji splitsko-dalmatinskoj, Gradu Splitu ,MO Žrnovnica i OŠ  "Žrnovnica " i njenoj ravnateljici gospođi Matiji Šitum, Udruzi " Žrvanj " iz Žrnovnice, Učeničkom domu u Splitu i pekari " Babić " na svekolikoj pomoći u organizaciji ovog izviđačkog druženja.
Ovo natjecanje domaćin je iskoristio za podjelu spomen znakova Saveza izviđača Hrvstske, i to za 40 godišnji stalan i aktivan rad u izviđačkoj organizaciji Željku Rogliću-Klodiju, a za 10 godišnji stalan rad Marinu Mihoviloviću, Tomi Pavičiću, Aljoši Staničiću i Duji Juriću, uz zahvalu sudionicima koji su svojim dolaskom, trudom, zalaganjem, znanjem i vještinama, poglavito uzornim izviđačkim ponašanjem doprinjeli da ovogodišnji " Kup sv. Duje " ostane u trajnom sjećanju kao jedna vrijedna  i prestižna izviđačka akcija.
Jedno je sigurno, svi su ponijeli lijepa sijećanja iz  Žrnovnice i predblagdanskog Splita te najavljuju svoj siguran dolazak i dogodine.stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it