"Japanci" u Zenici

Kreirano: Ponedjeljak, 09 Svibanj 2016 Napisao/la Lada
japanci-u-zenici

Mala grupa "Japanaca" uputila se 8.04.2016. kombijem u smjeru Bosne i Hercegovine. Razlog uzvratni posjet prijateljima s kojima smo dijelili kamp na svjetskom skupu izviđača u Japanu. Ukupno 5 Marjanovaca i 2 Jadranovca (u Zenici nam se pridružio i Alen s ekipom izviđača iz Sarajeva). Zbog raznoraznih obaveza drugi sudionici nisu mogli ići. U veseloj atmosferi unatoč olujnom nevremenu put je prošao brzo (vrijeme nas cijeli vikend nije mazilo). Nakon susreta s prijateljima izviđačima iz Bosne i Hercegovine za večeru smo išli na najbolje Zeničke čevape...

Smještaj u planinarskom domu Smetovi odličan. Subotnje prijepodne proveli smo na izviđačkom natjecanju. Kako nam je cilj bio družiti se i razgledati Zenicu nismo se baš pretjerano trudili. Ipak za vrijem staze uspjeli smo običi burekdžinicu, slastičarnu i kafanu. Pratitelji su za to vrijeme obišli Zenicu i u muzeju prisustvovali promociji CD-a s 4. Festivala izviđačkih pjesama i Promociji radne bilježnice za poletarce.
Poslijepodne smo prisustvovali obaranju rekorda broja posjetitelja kino dvorane u Zenici. Svi posjetitelji su imali marame oko vrata a bilo ih je duplo više nego sjedala u kino dvorani. Razlog - dodjela izviđačkih oskara. Udruge su kroz kratke dokumentarne filmove trebali prezentirati svoju udrugu i izviđače.
Navečer kulturno-zabavni program u izviđačkom domu na Smetovima.
Nedjelja nakon doručka, pakiranje stvari i odlazak na proglašenje. Svaki naš član je dobio prigodni poklon od domaćina. Nakom proglašenja s Bosanskim "Japancima" zajednički smo otišli u obilazak okolice. Obišli smo etno-eko selo u Vitezu i stari grad Travnik. Naravno pali su i travnički čevapi. Nakon pozdrava s domaćinima krenuli smo put Splita. Usput smo još jednom morali stati na bure i pitu.
Sve u svemu odlično proveden vikend.