Izlet Krka, Nin, Zadar

Kreirano: Nedjelja, 15 Svibanj 2016 Napisao/la Kosor
izlet-krka-nin-zadar

JER IZVIĐAČI STVARAJU BOLJI SVJET - bilo je geslo dvodnevnog izleta tridesetak članova Skautskog kluba " Marjan " koji su ovog vikenda posjetili  NP Krku i Zadar.
Ovog vikenda tridesetak članova Skautskog kluba " Marjan " odradilo je planski dvodnevni izlet posvečen povijesti, prirodi i skorašnjem Danu izviđača koji će obilježiti 19. svibnja...

U sklopu izleta posjećen je Nacionalni park Krka- Skradinski buk, u Škabrnji zapaljena je svijeća u spomen na 84 žrtve zločina koji se dogodio 18.11.1991. godine, te posjećeno spomen obilježje Ražovljeva glavica. Potom su skoknuli do Nina upoznati se sa slavnom i bogatom povijesti hrvatskog naroda uz kneza Branimira, Grgura Ninskog, najmanje katedrale na svijetu i crkve sv. Nikole u kojoj su se krunili hrvatski vladari. Prenoćili su u OŠ  " Šimun Kožičić- Benje " u Zadru. Nedjeljno jutro iskoristili su za šetnju Zadrom, obišli Muzej antičkog stakla ( koji je u nedjelju otvoren samo za njih ), crkvu sv. Donata, poznate zadarske Morske orgulje, pet bunara. podravili Sunce...
Za vrijeme izleta upoznavali su ljude i educirali ih o svom pokretu te su za uspomenu snimane i fotografije sa natpisom JER IZVIĐAČI STVARAJU BOLJI SVIJET, što je dio akcije Saveza izviđača Hrvatske koji će 19. svibnja proslaviti svoj dan- Dan izviđača.
Bogatiji za nova znanja, puni dojmova,  ovi izviđači - sretni, nasmijani i veseli jedva čekaju novu akciju, novi susret, novo druženje jer su zasigurno, odgajajući se kroz ovu organizaciju zalog sretnije budućnosti  i boljeg svijeta.
Članovi SK " Marjan " zahvaljuju ravatelju OŠ " Šimun Kožičić- Benje " gosp. Marku Marinu, ravnatelju Muzeja antičkog stakla gosp. Ivi Fadiću, predsjedniku Zbora gardijskih brigada gosp. Dražimiru Jukiću i gosp. Darku Radiću iz firme Darko Trade d.o.o. koji su svojim nesebičnim djelima omogućili sprovesti ovaj edukativni izlet za ove mlade izviđače.

 Izlet na portalu DALMACIJANEWS