Logor - dan peti

Kreirano: Srijeda, 03 Kolovoz 2016 Napisao/la Lada
logor-dan-peti

Pas je opet počeja lajat malo iza četri. Al san poslušala Mirelu i nisan ga obadavala. Lipo mi je rekla da dici to ne smeta. I nije. Niko se nije mrdnija.
Suvo je, kiše nema, lipo je friškasto ali nije previše ladno.
Kasnin sa pisanjen jer je danas veselo. Imali smo hrpu aktivnosti. Mali su imali izazov Uviđaj, išli su po tragovima, rješavali šifrirana pisma, otkrivali tajne zadatke i na kraju našli mjesto zločina. Tamo su izvršili uviđaj. Nismo in dali konretan slučaj nego hrpu dokaza po uzoru na CSI, imali su i pribor za skupljanje dokaza, za skidanje otisaka, štapiće za DNK... Bili su izvrsni, a koliko su maštoviti vidićemo kad pregledamo njihove izvještaje.

Vile i Zviri su išli na izlet na obližnji vrh, cca uru hoda uzbrdo i naravno, manje nizbrdo. Od gori je savršen pogled, vidi se po fotografijama.
Oko 10 su došli naši slovenski prijatelji, izviđači skauti taborniki iz klubova Samorastniki, Beli bober i Močvirski tulipan, njih pet predstavnika svojih jedinica. Prvi put smo s njima surađivali kad smo bili isto u Sloveniji, onda su oni bili kod nas u Splitu, i sad su opet s nama. Mi smo bili pozvani kod njih na akciju ali se preklopila sa našon.
Pratili su našu potragu za tragovima, družili se sa poletarcima i pripremali igru upoznavanja. Poklonili smo in prigodne poklone, naučili ih radit čvorove od perlica, nahranili ih ručkon...
15 34 Pripreme za igru upoznavanja.
16 14 Igra trčeći kviz. Po logorskom krugu postavljeno je 60 papirića sa pitanjima. Na sriću se baca kockica i dobije se broj pitanja. Tako da je mala šansa da će neko dobit isti odgovor. Morževi su na 31-om, Pande su na 27-om, Pume su na 30-om pitanju... Znači da su tu negdi... Ostali zuje i nisan uvatila koji su broj...
-    Poletarci su na izletu, doći če do večere.
-    Roku je arkada bolje, splasnila je čvoka, al je sad malo poplavilo. Ne boli ga ništa, ne smeta mu , a i ne izgleda strašno.
16 51 Koji je glavni slovenski pjesnik? Panika u redovima. France Prešern, šapću in veliki sa strane. Grizli, Griiiizliiiii, viče Adi, jer zna odgovor a nema mu ekipe... Veselo se...
16 54 Nabroji tri klime u Sloveniji: Panasonic, Toshiba,... Ahaaaaaa, ne moš virovat!!!
16 56 Puača malo zabušava trčanje, cure je pokrivaju, a kako i ne bi... Jedina je njihova predstavnica koja je položila i šutnju i skoro glad!!! Malo joj se vrti, ali samo malo. Smije se, odgovara na pitanja i veseli se točnin odgovorima.
-    U pauzi, dok je čekala ekipu, Domzi je pričala s jednin slovencon, oko nacionalnih instrumenata, njihov je harmonika a Domzi kaže da se u nas svira mandolina. On se nasmije i kaže da je ima u autu! Tako će posli Domzi svirat i naučit ga Splitski ples.
17 10 Upravo su došli Igor i Iris!
17 15 Marenda nektarine. Puje se oće bacit Puje oće nektarinu. Puje želi nektarinu. Puje sve zna ali želi je! Želi! Želi... Ratko joj kaže da je breskva, a ona ga razuvjerava, da ima oči, da vidi. Mia Fidler ide za njon i uvjerava je da neće sad jest, da će uskoro, da se makne od terine,... Njih dvi sa maramama oko ruke, obe polažu, i obima tuga ali Mia nekako ko da joj nije panika, pomaže Puji da izdrži! Bravo cure, bravo Puje, bravo !!!!
17 27 Igra je gotova. Pitanja su potrošena, motivacija nije pala! Morževi su najbolji, Pume su druge a treći Pande i Grizli a Tigrovi zadnji. Nije razlika neka, sve je to u par punata. Bili su izvrsni.
18 40 Malci su se vratili sa izleta. Naguštali su se lipote, pogleda sa vrha, probali su kupine, našli su razne vrste drveča, posjetili su sklonište i uzletište paraglajdera. Sedlata Gorica je na nadmorskoj visini od 816 a logor je na 528,  640 metara do doline od uzletišta. Nisu sreli ni jednog letača, al su zato našli i manje uzletište.
19 19 Uleće Adi i jauče, drži se za rame, vrišti, ja mislila otpalo  mu skroz. A ono... Rupica, ubola ga osa. Leteći po kapulu, istrljano sa tri trave, i stisnuto opet kapulon. A sve se to događa dok rješavamo Domzinu ruku koja je isto pretrpila. Domzi ga tješi da zna koju bol osjeća. U društvu je lakše, pa se i bol lakše pritrpi.  Brzinski po uniforme, priprema za zastavu je bila.
19 30 Spuštanje zastave. I naši slovenci su još tu. Vesele se logorskoj vatri. A spuštanju zastave i večeru najviše čekaju naši kuriri a posebno Puje, koja je odolila nektarini.
Šutnju i glad su položili:
1.    Mia Fidler
2.    Lucijana Puača
3.    Roko Đukić
4.    Vanja Mihajlov
5.    Ante Vujanović
6.    Dražen Bošnjak
7.    Feđa Mihajlov
8.    Leon Čerina
9.    Jakov Tralić
10.  Roko Marušić
E sad... Zašto je Roko na zadnjemu mistu. Zato jer mu tu nije misto. On zapravo ne bi triba uopće bit u ovoj ekipi! Ne zato jer ne zaslužuje, nego jer ne triba!!! On je to VEĆ položija!!!
A zašto je to opet radija? Da dokaže da može!!! I može!!!
-    Imamo još jednoga duplikata. Jutros je na vrhu sa svojima bila Dina Đ, a onda je i popodne uskočila sa poletima! Dva puta se popet na vrh u jednome danu, nije mala stvar! Bravo Dina!
-    Moran napisat da san oduševljena Valentinon. Mala je ukapijala odma da ne smi ništa bacat šta  bi ja možda iskoristila. Ali misli isto ka da je moja! Lipu kolekciju ambalaže iman, samo moran smislit igre. Inače, brza je, žvelta, evo npr sad kad smo rješavali Domzi i  Adija. Dreknila ja Patriku da mi dobaci komad kapule, on se cili smea, a ona u kužini, mene čula di izvanka vičen, donila kapulu i nož, i riže po mojoj želji!!!! Ma genijalna je!!!! Big, big lajk!!!
20 05 Ajme lipote,... Ajme,... Vraća mi se boja,... Ovo bi do kraja života mogla jest.. Aaaaa... Mljac!!! Ovo je komentar Mie Fidler.
20 14 Kako se ovi logor dobro jede, viče Đurđa, svojima za stolon. A Martin, Čečuk i Toma zdušno potvrđuju!!! Stvarno je spiza ludilo!!! Bravo za naše kuvare, tetu Maru, Kosora i Valentinu.
A večera su kobasice, pomfi i hrpa priloga!
20 24 Iden i ja po večeru...
21 17 „Predobar mi je ovaj dan! Em san diza ovu zastavu (pokazuje na družinsku), em san diza onu tamo (državnu), em smo bili na izlet, em sad ovo, ma najbolji dan!!!“ (Sad ovo je projekcija filma Ledeno doba.) A sve ovo je izjava naše Luke dugopoljca koji nije dugopoljac.
Veliki su oko logorske, čuje se pisma, a ja samujen. Lako je vama, vi lipo sve pročitate i mislite kako i ja guštan u svemu šta pišen, a ne! Ne mogu baš bit na sva mista, al mi je isto lipo.
Znan da van je najveća panika, vama koji imate dite šta je položilo šutnju i glad. Jer znate šta ide iza toga. Samoća. Dakle, veliki idu od sedan ujutro  do sedan i po navečer, u šumu koja je šumetina. Ima i životinja. I oni sve to znaju. I idu. Doduše, imaju vrimena odustat i ujutro. Jer to nije sramota. To je samosvijest. Ako misliš da za nešto nisi spreman, to odgodiš.  Nego, lipo je Puje rekla da ona neće ić na samoću. Unaprid. AL je išla provat jel može mučat. I to je išlo bez problema. A glad je jedva priživila. Za samoću smo znali da neće ić. I znaći, nije pojila nektarinu iako je znala da je svejedno padne li ili ne, na samoću neće ić. E i za to triba imat volje. I hrabrosti. I priju Miju koja te podržava.

Za vidjeti slike na mobitelu kliknite ovde a moze ih i downloadati