Logor 2018 dan treci drugi dio

Kreirano: Nedjelja, 22 Srpanj 2018 Napisao/la Puje
logor-2018-dan-treci-drugi-dio

Nedilja popodne

14 40 Za ručak smo cilu juhu potaracali. I to ne samo mi veliki. Bilo je maštovitih posuda za ulivanje juhe: čikare, poklopci od tanjura, zdjelice... Ja san imala moju zdjelicu na pasića koju san kupila u Ikei. Zapravo, nisan je ja otkrila, nego san je vidila kod Helen Mari i nisan imala mira dok je nisan nabavila! 

 

Iza ručka je triba bit odmor al meni i nije baš. Bilo je nevjerovatan broj intervencija, sitnih, manjih i srednjih. Ali brojka je začuđujuća. Stvarno je bilo ludilo. Ubodi osa, ubodi tj ugrizi mrava, posjekotine, porezotine, krvi do kolina! Ali i dalje ni jedne suze! J

Popodne su bile radionice. Opet po grupama, i opet više radionica. I opet ja mogu pisat samo o ovoj u mojoj blizini. Sa zadnje strane moga kutića, Patrik i Žaklina su vodili radionicu preživljavanja i zajedništva. Ogradili su teren, stavili sić pun vode i objasnili da je unutra radioaktivni materijal i da oni uz pomoć konopa, štapa dužeg, štapa kraćeg, spajalice i metra moraju maknit to na sigurno. Moraju radit skupa, moraju razmišljat, moraju djelovat... I sve su ekipe uspile, i to svaka na svoj način.

Marenda je bila puding.

19 59 Izbor za najbolju majicu je u tijeku: Domzi izlaže mišljenja stručnog žirija. Prvo misto, osvojila je majica na kojoj je nacrtana cila slika, logor, šuma, priroda a nacrtala ju je Maja! Drugu nagradu dobila je majica na kojoj je nacrtan pas, a autorica je Lucija Tudor!!!  Treće misto osvojila je majica sa srcen na točkice a autor je Luči! J
Bilo je još super majica pa su podijeljene i diplome! Njih sest je dobilo utješnu nagradu.

20 09 Zviri i Vile večeras počinju polaganje šutnje. A oni vode i logorsku vatru. Čekaj, nije istina. Zviri su jučer vodile ali su se dobrovoljno javile pomoć Vilama oko večerašnje. Biće zanimljivo, pomalo mutava vatra!

E da...  Ja bi pisala više ali mi vaša dica ne daju. Evo ih oko mene i samo me zagovaraju. Maša (Jana) ih predvodi, a snjon su Rita, Sandi, Lovre i Lucija. Doduše, nisu ostali krivi nego samo odrađuju zadatak. Ali Maša priča ta sedan pa san ih sve i nabrojila. Lucija i Sandi crtaju čestitku za Lovrin rođendan, a Lovre nešto stoto. Ja se ne razumin u te likove iz crtića pa neman pojma šra radi. Sad svaćate da mi fali neko u ovoj priči a to je Rita. Ona je došla danas i još nije uspila povatat odnose na logoru. Mene se ka svi tobože boje, a svi su oko mene. E... Evo Maša me se ne boji.

22 16 Uspila san povatat sve koji piju ljek, a dobila san jednoga novoga. Mikula je ozdravija, ali pije antibiotik.

22 20 Kaže Bobo da bi on iša leć, ali mu je nugodno jer san ja još budna! J
Nije čudo da mu se spava. Sinoć su bili u Rijeci na hitnoj do ponoći, a jutros su maloga vodili u bolnicu i digli se u pet. Nije čudo da mi se spava. A Dena se ne žali... I on je bija... Evo sacu, samo šta nisan išla leć... Čin dovršin iden ća...
A pri kraju san...

I zato... Laku nan noć...

P.S. Molba roditeljima: NE ZOVITE NA TELEFON I NE TRAŽITE POLETARCE DA BI PRIČALI S NJIMA. Nakon takvih razgovora njima je dodatno teško! Falite in, vole vas, ali ovde in je dobro! Sa svojima su, mi ih pazimo, nema suza i nema tuge. Nema čak ni onoga „ali, meni je dosadno!“ Dobro spavaju, dobro jedu, većina je išla na zahod a ovi koji nisu, sutra će uz pomoć čaja. Tako da znate da i o tome vodimo računa!!! Eto!!!!